Hij moet absoluut gek zijn om dit te doen!

Deze miljonairs hebben de controle verloren


Miljonairs worden jonger en jonger. Vandaag de dag zijn dit niet alleen tv-sterren en zangers, er zijn er ook die dit doel bereikt hebben met nieuwe technologieën. De oprichters van Uber en Snapchat zijn hier voorbeelden van.

Robert Schmitz, bijvoorbeeld, is slechts 24 jaar oud met een geschat vermogen van €580 miljoen, hij zal waarschijnlijk nooit meer moeten werken in zijn hele leven!

Hij bereikte de miljonairsstatus door apps te ontwikkelen – een nieuwe technologie die het mogelijk heeft gemaakt voor tieners om een multimiljonair te worden, en ze pronken daarmee.

Wat gebeurt er echter wanneer deze rijke personen de controle over hun financiën kwijt geraken met luxueuze vakanties, privé-jets, dure auto’s en mooie vrouwen?

Feitelijk gebeurt dit veel te vaak. In dit artikel geven we de top 5 voorbeelden van bekende mensen die deze ervaring hebben meegemaakt – van busjongen naar miljonair en terug.

Nicolas Cage

Nicolas Cage was eens een beroemd acteur met een geschat vermogen van rond de 140 of 150 miljoen US dollar. Hij kocht grote huizen, jachten, kastelen en eilanden in de Caraïben op de manier waarop gewone mensen eten kopen. Cage heeft ook een passie voor privé-collecties – zijn stripcollectie met een waarde van 1,6 miljoen dollar is de meest ongewone. Hij kocht naar verluidt ook albino-slangen, gekrompen hoofden (miniatuurhoofden van dode mensen) en een spookhuis. Hij kocht ook het hoofd van een 67 miljoen jaar oude Tyrannosaurus die gestolen werd uit Mongolië maar deze gaf hij terug. Toen begon hij minder filmaanbiedingen te krijgen en zijn vermogen kromp. Nu leeft hij in een klein gehuurd appartement.

Mike Tyson

“Ik wil leven en niet sterven”, zei bokslegende Mike Tyson in een CNBC-interview. Hij beweert in totaal $500 miljoen in zijn leven uitgegeven te hebben. Hij kocht een herenhuis met een dierentuin omdat hij dacht dat leeuwen en tijgers als huisdieren hem legendarisch zouden maken, en dat is nog niet alles. Aangepaste auto’s, kinderbijslag, drugs, alcohol, prostituees en stripclubs tastten zijn vermogen niet alleen aan maar verhoogden zijn schulden ook aanzienlijk. Uiteindelijk beweerde de voormalige wereldkampioen boksen in de klasse zwaargewicht dat hij een tijd dakloos was en dat hij 62 van zijn geliefde sportwagens moest verkopen voor maar 3.3 miljoen dollar! Toch wist hij zijn schulden kwijt te geraken door slim te investeren.

Heidi Montag en Spencer Pratt

Reality-sterren Heidi Montag en Spencer Pratt werden rijk nadat ze als koppel verschenen in “The Hills”. Pratt zei tegen OK! Magazine dat ze 10 miljoen dollar verdiend hebben met dat programma. Vandaag is er niets over van dat fortuin. Het sympathieke koppel geloofde erg in de Ondergang van de wereld volgens de Maya’s en had zich daar grondig op voorbereid. Ze gooiden heel hun fortuin weg, kochten bepantserde wagens en andere dingen en gaven $15,000 dollar cash weg aan vrienden. Ze gaven ook fooien van $200 aan vreemden die de deur openden voor hun. Het probleem: het verwachte einde van de wereld op 21 december 2012 gebeurde niet. Het koppel was blut en gingen gedwongen bij de ouders van Pratt wonen. Over geld heeft Pratt een belangrijke tip: “Geef zeker uw fortuin niet weg aan voorbereidingen voor meteorieten.”

Terrell Owens

De American Football-speler verdiende ongeveer $80 miljoen toen hij in de NFL speelde. Hij besliste echter om samen met 25 van zijn voormalige collega’s te investeren in een casino in Alabama dat $100 miljoen zou gaan genereren dat jaar. De spelmachines schaadden echter de wet. Bovendien zijn spelers volgens de regels van de NFL niet toegestaan deel te nemen in gokpraktijken van welke aard dan ook. Op die manier kostte de illegale investering hem niet alleen zijn geld, maar verwoestte die ook zijn carrière. Later zei hij dat hij te naïef was met zijn geld en dat hij geen “Nee!” kon zeggen tegen zogenaamde vrienden die hem als een wandelende bankautomaat behandelden.

Thomas Jefferson

Hij is de 3de president, één van de Stichters van de Verenigde Staten van Amerika en ook de belangrijkste auteur van de ‘Declaration of Independence”. Zijn wijsheid beschermde hem echter niet tegen financiële ondergang. Zijn vermogen omgerekend naar huidige waarde wordt geschat op meer dan $210 miljoen en toch liet Jefferson een enorme schuld achter toen hij stierf. Hij gaf veel geld uit aan interieur voor zijn vastgoed in Monticello en nam twijfelachtige onderpanden aan. Hij hield ook erg van wijn. Zijn favoriete waren (dure) wijnen uit Frankrijk.